Kdy a jak poskytnout první pomoc? Může se to stát komukoli z nás. Nečekaně, v jakékoli situaci, s cizími lidmi nebo s těmi nejbližšími. Bude záviset jen na naší pomoci, zda někdo jiný bude dál žít, či nikoli. Věděli byste, jak se...
16. 2. 2017 /  Helena KOČOVÁ

Jak zvládnout vánoční přejídání? Vánoce jsou nejen svátky pohody a klidu, ale také přejídání. Jde o zlozvyk, který ke konci roku prostě patří. Držet o Vánocích nějaký dietní režim, je pro většinu z nás nemožné. Nakonec Vánoce jsou jednou do roka, tak proč...
8. 12. 2016 /  Jana DUBNIČKOVÁ

Bio potraviny Bio potraviny dnes již nejsou jen módní vlnou, ale pro mnohé už způsobem života. Nejen že jde o ekologické pěstování plodin a chov zvířat. Svým způsobem jde hlavně o návrat ke kořenům. O způsob hospodaření, který u nás...
16. 8. 2016 /  Helena KOČOVÁ

Deset kroků ke zdraví Zdraví je něco, co bereme jako samozřejmost, pokud jej máme. A zároveň něco, po čem neskonale toužíme, pokud se nám nedostává. Přitom je ze značné části v rukou každého z nás, jak dlouho si jej udržíme, jak co nejúčinněji...
9. 4. 2016 /  Helena KOČOVÁ

Jak zatočit s jarní únavou Její diagnóza sice neexistuje, přesto většina z nás moc dobře ví, jak ji pojmenovat. Jarní únava totiž každoročně postihuje až tři čtvrtiny populace, ženy čtyřikrát víc než muže. Náš organismus se po zimě jen pomalu...
3. 3. 2016 /  Marie KUDRNOVSKÁ

Jak správně fotografovat? Fotografování je tvůrčí činnost, která má samozřejmě svá daná pravidla. Je však dobré, i v této oblasti, je sem tam překročit. Ale k tomu, aby přesahy byly smysluplné, je nutné začít úplně od začátku. Tedy pochopit,...
8. 10. 2015 /  Radovan RYBÁK

Nejvyšší čas zajít k zubaři Víte, která nemoc je na světě nejrozšířenější? Není to ani chřipka, ani nejrůznější civilizační nemoci. Je to obyčejný zubní kaz. Jen málokdo na světě má to štěstí, že se mu za celý život neudělá ani jediný. Podle...
17. 9. 2015 /  Helena KOČOVÁ

Do Jánošíkových dier nejlépe v pohorkách Nejznámější slovenský zbojník Juraj Jánošík, který podle legendy bohatým bral a chudým dával, měl své uloupené poklady ukrývat v pohoří Malá Fatra, které se tyčí nad Žilinou. Oblast je na svého slavného rodáka náležitě...
10. 9. 2015 /  Jana DUBNIČKOVÁ

Málo rozšířené druhy zeleniny Čekanky se v kuchyni uplatní obě Čekanka listová je listová dvouletá zelenina, která vytváří v prvním roce řepovitý kořen a listovou růžici. Pěstuje se pro čekankové puky, jež jsou využívány jako přísada do...
27. 8. 2015 /  Jiří NUSSBERGER

Pečivo v našem jídelníčku Chléb byl a je v historii lidstva jedním ze zásadních článků jídelníčku. Moderní dějiny a nové poznatky, fakta, ale i mýty jej však nyní odsouvají na podřadnější pozice a nahrazují nesmírně širokou paletou pekařských...
20. 8. 2015 /  Helena KOČOVÁ

Pozor, aby po smaženici nezvonil umíráček Možná je to přílišná drzost, psát v letošním létě o houbaření, i když jen z jeho temnější stránky. Ale až pořádně zaprší – a ono to přijde, jen nevíme kdy – začnou růst. Prašivky, jako vždy, v prvním sledu....
13. 8. 2015 /  Jiří NUSSBERGER

Balíme zavazadlo pro psa a kočku Konečně přišel ten čas! Dovolena nahlášená, schválená, počítač v práci vypnutý a vy už stojíte jen před prázdným kufrem, který čeká na zaplnění. Už jen na nic nezapomenout. Nezapomeňte proto důsledně zabalit vše...
30. 7. 2015 /  Marcela ŠPIČKOVÁ

Méně rozšířené druhy ovocných dřevin Jsou ovocné dřeviny, jejichž plody jsou jedlé nebo vhodné ke konzervování, ale vyžadují zvláštní klimatické nebo půdní podmínky, takže je nelze u nás všude pěstovat. Některé jsou známé jen v určitých oblastech, jiné zase...
23. 7. 2015 /  Jiří NUSSBERGER

Jak předejít depresím »Živote zpomal, nestíhám,« říká si mnohý z nás třeba uprostřed pracovního týdne, kdy se na nás valí jedna povinnost za druhou a my nevíme, které dát vůbec přednost. Jak se dostat z pracovního kolotoče, který člověka drtí,...
9. 7. 2015 /  Radovan RYBÁK

Jak reklamovat zkaženou dovolenou Když vyrážíte na dovolenou, na kterou jste si celý rok šetřili a kterou si věru zasloužíte, věříte, že si užijete báječné pohodlí v krásném čistém hotelu s vlídným personálem a skvělou kuchyní. Podle toho také svou...
2. 7. 2015 /  Helena KOČOVÁ

Starší články z rubriky:
Letní řez ovocných stromů
25. 6. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Dovolená se blíží. Na váš odjezd čekají i zloději
11. 6. 2015 /  Marcela ŠPIČKOVÁ
Pěstujeme léčivé rostliny II.
28. 5. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Klíšťata – nebezpečí dnešní doby
21. 5. 2015 /  Marcela ŠPIČKOVÁ
Jak si užít těsnou blízkost Havany
14. 5. 2015 /  Radovan RYBÁK
Na kole bezpečně!
7. 5. 2015 /  Helena KOČOVÁ
Pěstujeme léčivé rostliny
23. 4. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Úsměv na celý život
16. 4. 2015 /  Helena KOČOVÁ
Jarní bylinky – poklady nasbírané na mezi
9. 4. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Hravé a jednoduché velikonoce
2. 4. 2015 /  Helena KOČOVÁ
Začíná péče o úrodu zdravých jablek
26. 3. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Opuštěná mláďata
19. 3. 2015 /  Helena KOČOVÁ
Jak nebýt zelenáčem v Havaně
12. 3. 2015 /  Radovan RYBÁK
Koně jako lék na uspěchanou dobu
5. 3. 2015 /  Helena KOČOVÁ
Která semínka mají svůj čas
26. 2. 2015 /  (nus)
Předpěstování sadby zeleniny a květin
26. 2. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Jak prožít tmu
12. 2. 2015 /  Monika HOŘENÍ
Když se ztratí mazlíček
29. 1. 2015 /  Helena KOČOVÁ
Základ bohaté úrody a krásných květů
22. 1. 2015 /  Jiří NUSSBERGER
Jak připravit šťavnatý steak
8. 1. 2015 /  Vladimír SLOBODZIAN
Výstavy betlémů stojí za návštěvu
18. 12. 2014 /  Jana DUBNIČKOVÁ
Hydroponie a aeroponie
11. 12. 2014 /  Jiří NUSSBERGER
Jak sjednat životní pojištění
4. 12. 2014 /  Helena KOČOVÁ
Pěstujeme zelené stěny II.
27. 11. 2014 /  Jiří NUSSBERGER
Jak poznat dobrou kávu?
20. 11. 2014 /  Helena KOČOVÁ
Co možná nevíte o kávě
6. 11. 2014 /  Helena KOČOVÁ
Pěstujeme zelené stěny I.
30. 10. 2014 /  Jiří NUSSBERGER
Spokojený pes, spokojený páníček
23. 10. 2014 /  Helena KOČOVÁ
Ovosan aneb Od vejce k zázračné pilulce
16. 10. 2014 /  Karel MUŠKA
Jak budeme volit do zastupitelstev obcí 2014
9. 10. 2014 /  Marie KUDRNOVSKÁ
Podzimní zahradě prospěje zásobní hnojení
25. 9. 2014 /  Jiří NUSSBERGER
Zdravou svačinu nejen do školy
18. 9. 2014 /  Helena KOČOVÁ
Jak se bránit nespavosti?
11. 9. 2014 /  Radovan RYBÁK
Ani na prahu podzimu se nemusíte nudit!
4. 9. 2014 /  Marcela ŠPIČKOVÁ
Pěstujeme vřesovištní rostliny
21. 8. 2014 /  Jiří NUSSBERGER
Přehřátí - letní můra chovatelů!
7. 8. 2014 /  Václav KOČA
Léto s dětmi. 10 tipů, které možná neznáte
31. 7. 2014 /  Marcela ŠPIČKOVÁ
Cholesterol: Hodný sluha, zlý pán
24. 7. 2014 /  Karel MUŠKA
Reklama

Audio
23. 2. 2017
Miloš Zeman o ČT
Get Adobe Flash player
Vysokoškolský pedagog a novinář Petr Žantovský křtil ve čtvrtek v Praze knihu o České televizi. Kmotrem by l prezident ČR Miloš Zeman, který na křtu uvedl, jaký má na Českou televizi a její redaktory názor. Více v záznamu.

Autor: Radovan Rybák

21. 2. 2017
Marie Pěnčíková
Get Adobe Flash player
Poslankyně Marie Pěnčíková (KSČM) hovořila ve středu v Praze na demonstraci ochránců přírody a národních parků. Více v záznamu.

Autor: Radovan Rybák

16. 2. 2017
Marta Semelová
Get Adobe Flash player
Pražská zastupitelka a poslankyně Marta Semelová (KSČM) hovořila ve čtvrtek v Praze na tiskovce, která se týkala posledních události kolem prodeje bytů v Písnici. V záznamu hovoří také pražský zastupitel Ivan Hrůza (KSČM) v souvislosti s peticí STOP nedůvodnému zdražování pitné vody a Magdaléna Vlková z iniciativy Moje Písnice.

Autor: Radovan Rybák

15. 2. 2017
Knihovna Miloslava Ransdorfa I
Get Adobe Flash player
Tisková konference, kterou byla zahájena činnost Knihovny Miloslava Ransdorfa, byla uskutečněna ve středu v Praze. V záznamu hovoří Helena Suchá ze správní rady instituce a další. Více v záznamu.

Autor: Radovan Rybák

Další nahrávky >>
Reklama
Podrobné hledání
--
Reklama

Nemáš práci? HLedej
práce z neuvoo.cz
Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.