Kotlety na rýži

Potřebujeme: plátky vepřové kotlety, 1-2 hrnky rýže, dvojnásobný počet hrnků vody, 1-2 kostky masoxu, 1 sáček mražené zeleniny, sůl, mletý pepř, olej, 2 velké cibule.

[o]

Řízky z obou stran osolíme, opepříme a lehce naklepeme. Rýži propláchneme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli. Těsně před zrůžověním k ní přidáme rýži a za stálého míchání společně chvíli smažíme. Pak cibulovou rýži přesypeme do pekáče. Přidáme k ní zeleninu, osolíme a promícháme. Řízky krátce prudce osmahneme z obou stran na pánvi s trochou oleje (jen do zatažení masa) a naskládáme na rýži. Všechno zalijeme vodou, ve které jsme rozvařili masox, přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Po půl hodině odkryjeme a dopečeme do zrůžovění masa. Podáváme se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 27)

20. 2. 2015  Vlasta Chomátová