Kuře v zelí

Potřebujeme: kuře, 500 g kysaného zelí, 2 cibule, 2 lžíce sádla, sůl, mletou sladkou papriku, paprikovou klobásu nebo anglickou slaninu.

[o]

Pekáč vymažeme sádlem a na dno rozprostřeme kysané zelí. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a poklademe na zelí. Kuře rozporcujeme, opláchneme, osušíme a potřeme solí. Rozložíme na zelí s cibulí a poprášíme paprikou. Pekáč přikryjeme a dáme péct do trouby zhruba na jednu hodinu. Není nutné podlévat, jen ke konci tepelné úpravy přidáme nakrájenou paprikovou klobásu nebo nakrájenou anglickou slaninu. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Dobrou chuť!

Zaslal Oldřich Kalous z Písku (soutěžní recept č. 33)

9. 2. 2015  Oldřich Kalous