Granátos kockačili Grenadýrmarš

Potřebujeme: 600 g vařených brambor, 300 g fleků nebo flíčků, 3 cibule, 3 lžíce sádla, 1 lžíci sladké mleté papriky, 1 lžičku pálivé mleté papriky, sůl a mletý pepř na dochucení, na ozdobu několik ředkviček, trochu zelené petrželky a pažitky.

[o]

Těstoviny uvaříme podle návodu, s tím, že do vody ještě přidáme lžíci sádla. Scedíme je a propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. V kastrole rozehřejeme zbylé sádlo a osmažíme na něm cibulku dorůžova, přidáme brambory, osolíme, opepříme a krátce osmahneme a přimícháme uvařené flíčky. Společně ještě chvíli opékáme a nakonec do pokrmu zamícháme sladkou a pálivou papriku a stáhneme z ohně. Grendaýrmarš podáváme se zeleninovým salátem. Dobrou chuť!

Zaslal Pavel Holý z Frýdku-Místku (soutěžní recept č. 34)

10. 2. 2015  Pavel Holý