Treska po holandsku

Potřebujeme: 2 plátky tresky, 2 rajčata, 70 g žampionů, sůl, lžičku papriky, 1 dl zakysané smetany, citronovou šťávu, lžíci másla, hladkou mouku na obalení, tuk na smažení.

[o]

Plátky tresky polijeme citronovou šťávou, osolíme, obalíme v mouce a osmahneme do zlatohněda. Pak plátky vyndáme z tuku a uchováme v teple. Do výpeku přidáme máslo, žampiony nakrájené na plátky a oloupaná rajčata nakrájená na malé kostičky. Osolíme, posypeme paprikou a podusíme do měkka. Pak přimícháme zakysanou smetanu a už nevaříme! Touto omáčkou přelijeme rybu. Podáváme s vařenými brambory. Dobrou chuť!

Zaslala Milada Vlachová z Bochova (soutěžní recept č. 41)

19. 2. 2015  Milada Vlachová