Slavnostní štrůdl

Potřebujeme: 200 g lískového těsta, 4 jablka, lžíci citronové šťávy, lžíci vlašských ořechů, lžíci medu, 2 lžíce meruňkové marmelády, 3 lžíce moučkového cukru.

Jablka nakrájíme a okamžitě je pokapeme citronovou šťávou. Nasekané ořechy smícháme s medem a přimícháme jablka. Rozválený plát těsta přeneseme na plech, doprostřed rozprostřeme jablkovou směs a stočíme do závinu. Těsto shora nakrojíme rádýlkem. Závin pečeme prudce asi 35 minut. Po upečení ho potřeme zahřátou meruňkovou marmeládou a pocukrujeme. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 52)

3. 3. 2015  Vlasta Chomátová