Kynutá velikonoční nádivka

Potřebujeme: 750 g uzeného masa (nejlépe bůček), 500 g polohrubé mouky, 1 kostku droždí, 400 ml vývaru z bůčku, 4 vejce, hrst mladých kopřiv nebo petrželové natě, 5 stroužků česneku, lžíci podravky, majoránku a sůl.

[o]

Bůček uvaříme doměkka. Z droždí a trochy vlažného vývaru si připravíme kvásek. Bůček nakrájíme na malé kostičky. Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku nebo formy a pečeme ho při 190 °C asi 45 minut. Během pečení vydatně potíráme zbylým vývarem, aby se nádivka moc nevysušila. Dobrou chuť!

Zaslal Václav Vomáčka z Městce Králové (soutěžní recept č. 75)

 

30. 3. 2015  Václav Vomáčka