Patrové řízky

Potřebujeme: 4 hovězí plátky, 300 g libového vepřového, 4 plátky šunky, 1 malou cibuli, vejce, grilovací koření, sůl, lžíci oleje, 2 dl bílého vína.

[o]

Vepřové maso umeleme a promícháme se strouhanou cibulí, vejcem a lžičkou grilovacího koření. Hovězí plátky naklepeme a prudce opečeme na oleji. Opečené vyjmeme, osolíme a navrstvíme na ně masovou směs a překryjeme šunkou. Potom je přendáme do pekáčku, podlijeme výpekem a bílým vínem tak, aby byly potopeny jen hovězí plátky. Pečeme zakryté v troubě, asi 1 hodinu za stálého podlévání. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s brambory. Dobrou chuť!

Zaslala Milada Vlachová z Bochova (soutěžní recept č. 92)

 

20. 4. 2015  Milada Vlachová