Ďábelské řezy

Potřebujeme: 4 roštěnky nebo panenku, 6 lžic oleje, 1 cibuli, 2–3 kapie, okurku, 4 stroužky česneku, 1 lžíci rajčatového protlaku, 1 lžíci hořčice, mletou papriku, sůl, pepř, 2 lžičky worcesteru, 4 lžíce tatarské omáčky pikantní, 2 lžíce strouhaného křenu nebo Eidamu.

[o]

Maso po obvodu nakrojíme, naklepeme, potřeme olejem a hodinu necháme v chladničce odležet. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou kapii, okurku a česnek nakrájený na plátky. Pak přidáme rajčatový protlak, hořčici, mletou papriku, osolíme, opepříme a dusíme. Dle potřeby mírně podlijeme. Maso pokapeme worcesterovou omáčkou a dusíme doměkka. Na talíři maso pokryjeme dušenou zeleninovou směsí, ozdobíme lžící tatarské omáčky a posypeme buď strouhaným křenem, nebo sýrem. Dobrou chuť!

Zaslala Martina Těšínská z Jičína (soutěžní recept č. 95)

23. 4. 2015  Martina Těšínská