Rybízové maso

Potřebujeme: 500 g vepřové kýty, škrobovou moučku, 100 g rybízového kompotu, hvězdičku badyánu, po 2 lžících dezertního vína, vývaru, sójové omáčky a oleje.

[o]

Tenoučké plátky kýty osolíme, promícháme se škrobovou moučkou a necháme v chladničce do druhého dne odpočinout. Pak maso za stálého míchání opečeme na oleji. Když zrůžoví, zalijeme ho šťávou z kompotu, vývarem, vínem a sójovou omáčkou. Vložíme hvězdičku badyánu a podusíme. Pak koření vyjmeme, šťávu zahustíme máčenou škrobovou moučkou a můžeme zahustit ještě, je-li třeba, glukosolem. Na míse pak maso obložíme nudličkami hlávkového salátu a rybízem z kompotu. Pokrm má příjemnou sladkokyselou chuť. Dobrou chuť!

Zaslala Milada Vlachová z Bochova (soutěžní recept č. 101)

 

30. 4. 2015  Milada Vlachová