Cikánský chlebíček

Potřebujeme: 800 g vepřového bůčku, sůl, pepř, kmín, 2-3 stroužky česneku, hořčici, křen, papriku kapii, petrželovou nať, 10 polovičních krajíčků chleba.

Opláchnutý bůček zbavíme kůže, vykostíme a nakrájíme na plátky. Plátky naklepeme paličkou, osolíme, pokmínujeme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a rozložíme na pekáček. Vložíme do trouby a za občasného podlévání a obracení upečeme doměkka. Dozlatova opečené plátky bůčku položíme na krajíčky chleba, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Na povrchu ozdobíme kouskem kapie a snítkou petrželové natě. Dobrou chuť!

Zaslal Josef Němec z Velkých Opatovic (soutěžní recept č. 110)

13. 5. 2015  Josef Němec