Pivní guláš

Potřebujeme: 750 g hovězí kližky, 3 velké cibule, 1/2 l světlého piva (10°), 2 lžíce sádla, 1-2 krajíce staršího chleba, sůl, mletý pepř, drcený kmín, majoránku, 3 stroužky česneku.

[o]

Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání opepříme a okmínujeme. Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí. Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 124)

 

29. 5. 2015  Vlasta Chomátová