Ražniči na plechu

Potřebujeme: 500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 3 cibule, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, olej, sůl, grilovací koření.

[o]

Maso a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou slaninu na kostičky. Párky rozdělíme na menší kousky, kraje nakrojíme, jako když opékáme buřty, rozevřou se a na talíři to pěkně vypadá. Papriky nakrájíme na širší proužky, cibuli na čtvrtky nebo silnější kolečka. Všechno dáme na plech s vyšším okrajem, pokropíme olejem, osolíme, promícháme a posypeme grilovacím kořením. Upečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo bramborami. Dobrou chuť!

Zaslal Petr Michálek z Olomouce (soutěžní recept č. 141)

 

18. 6. 2015  Petr Michálek