Hruškový štrúdl

Potřebujeme: 400 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, špetku soli, 1/2 kostky Hery, 1/2 kelímku smetany na šlehání 30% (100 ml).

[o]

Vypracujeme těsto a dáme ho do lednice odpočinout. Mezitím nastrouháme hrušky a rozdělíme je na 4 díly. Uděláme 4 menší štrúdly na šíři plechu. Vyválíme je, naplníme strouhanými hruškami, posypeme skořicí a cukrem a zabalíme. Na plechu vidličkou svrchu propícháme, aby měla kam odcházet pára. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca na 25-30 minut. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 149)

 

27. 6. 2015  Vlasta Chomátová