Buřty na pivě

Potřebujeme: uzenky, kečup, 1-2 cibule, 1 černé pivo, 20–30 dkg sýra cihla, plnotučnou hořčici.

[o]

Uzenky si nařízneme, ale pozor – nerozřízneme je do konce, musí se udělat něco jako kapsa. Prsty kapsu otevřeme, dáme do ní lžičku plnotučné hořčice, na to kolečko cibule a plátek sýra. Takto udělané buřtíky naskládáme do pekáčku, pěkně vedle sebe, aby držely při pečení. Jakmile máme všechny buřtíky hotové, dáme na ně kečup, aby byly pokryté. Nakonec zalejeme pivem, navrchu posypeme nakrájenou cibulí. Pečeme nepřikryté zhruba 40-50 minut při 180 °C. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!

Zaslal Oldřich Kalous z Písku (soutěžní recept č. 159)

 

10. 7. 2015  Oldřich Kalous