Jahodový závin

Potřebujeme: 250 g listového těsta, 300 až 400 g jahod, 100 g cukru, 2 vejce, tuk, strouhanku, vanilkový cukr.

[o]

Na dvou lžících rozpuštěného másla dozlatova osmahneme strouhanku a necháme ji vychladnout. Potom ji smícháme s krystalovým cukrem, rozšlehaným vejcem a žloutkem. Koupené listové těsto rozválíme na obdélníkový plát, který potřeme strouhankovou pastou. Na celou plochu rozložíme omyté, osušené rozpůlené jahody (mohou být i mražené). Závin svineme, potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě na pomaštěném plechu nebo na pečicím papíru. Po vychladnutí závin posypeme vanilkovým cukrem. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 167)

 

20. 7. 2015  Vlasta Chomátová