Kvasnicové čtverečky

Potřebujeme: 70 g droždí, 30 g cukru, 1/8 l mléka, vejce, 30 g tuku, 250 g hladké mouky, náplň dle chuti.

Droždí, cukr a teplé mléko smícháme a necháme vzejít kvásek. Potom do něj přidáme vejce, rozpuštěný vlahý tuk, hladkou mouku. Dobře vypracujeme v míse a potom vše přendáme na vál a pokračujeme, dokud nedostaneme krásně hladké těsto. To nenecháváme kynout, ale ihned rozválíme a krájíme čtverečky. Ty plníme ovocem (například rozvařenými jablky) nebo tvarohem. Přeložíme rohy a ihned pečeme v předehřáté troubě. Dobrou chuť!

Zaslala Marie Váchová z Kamenice (soutěžní recept č. 32)


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 3.9, celkem 8 hlasů.

Marie Váchová

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.