Slavnostní štrůdl

Potřebujeme: 200 g lískového těsta, 4 jablka, lžíci citronové šťávy, lžíci vlašských ořechů, lžíci medu, 2 lžíce meruňkové marmelády, 3 lžíce moučkového cukru.

Jablka nakrájíme a okamžitě je pokapeme citronovou šťávou. Nasekané ořechy smícháme s medem a přimícháme jablka. Rozválený plát těsta přeneseme na plech, doprostřed rozprostřeme jablkovou směs a stočíme do závinu. Těsto shora nakrojíme rádýlkem. Závin pečeme prudce asi 35 minut. Po upečení ho potřeme zahřátou meruňkovou marmeládou a pocukrujeme. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 52)


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 4.8, celkem 16 hlasů.

Vlasta Chomátová

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.