Kynutá velikonoční nádivka

Potřebujeme: 750 g uzeného masa (nejlépe bůček), 500 g polohrubé mouky, 1 kostku droždí, 400 ml vývaru z bůčku, 4 vejce, hrst mladých kopřiv nebo petrželové natě, 5 stroužků česneku, lžíci podravky, majoránku a sůl.

Bůček uvaříme doměkka. Z droždí a trochy vlažného vývaru si připravíme kvásek. Bůček nakrájíme na malé kostičky. Ze všech surovin si připravíme těsto, které necháme hodinu kynout. Pak ho dáme do vymazaného pekáčku nebo formy a pečeme ho při 190 °C asi 45 minut. Během pečení vydatně potíráme zbylým vývarem, aby se nádivka moc nevysušila. Dobrou chuť!

Zaslal Václav Vomáčka z Městce Králové (soutěžní recept č. 75)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 4.1, celkem 10 hlasů.

Václav Vomáčka

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


1958Jirka
2015-03-30 20:19
Konečně pořádná zpráva a pořádná mlaskačka!
Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.