Patrové řízky

Potřebujeme: 4 hovězí plátky, 300 g libového vepřového, 4 plátky šunky, 1 malou cibuli, vejce, grilovací koření, sůl, lžíci oleje, 2 dl bílého vína.

Vepřové maso umeleme a promícháme se strouhanou cibulí, vejcem a lžičkou grilovacího koření. Hovězí plátky naklepeme a prudce opečeme na oleji. Opečené vyjmeme, osolíme a navrstvíme na ně masovou směs a překryjeme šunkou. Potom je přendáme do pekáčku, podlijeme výpekem a bílým vínem tak, aby byly potopeny jen hovězí plátky. Pečeme zakryté v troubě, asi 1 hodinu za stálého podlévání. Podáváme s bramborovou kaší nebo jen s brambory. Dobrou chuť!

Zaslala Milada Vlachová z Bochova (soutěžní recept č. 92)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5.6, celkem 9 hlasů.

Milada Vlachová

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.