Rybízové maso

Potřebujeme: 500 g vepřové kýty, škrobovou moučku, 100 g rybízového kompotu, hvězdičku badyánu, po 2 lžících dezertního vína, vývaru, sójové omáčky a oleje.

Tenoučké plátky kýty osolíme, promícháme se škrobovou moučkou a necháme v chladničce do druhého dne odpočinout. Pak maso za stálého míchání opečeme na oleji. Když zrůžoví, zalijeme ho šťávou z kompotu, vývarem, vínem a sójovou omáčkou. Vložíme hvězdičku badyánu a podusíme. Pak koření vyjmeme, šťávu zahustíme máčenou škrobovou moučkou a můžeme zahustit ještě, je-li třeba, glukosolem. Na míse pak maso obložíme nudličkami hlávkového salátu a rybízem z kompotu. Pokrm má příjemnou sladkokyselou chuť. Dobrou chuť!

Zaslala Milada Vlachová z Bochova (soutěžní recept č. 101)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 4.6, celkem 7 hlasů.

Milada Vlachová

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.