Ražniči na plechu

Potřebujeme: 500 g kuřecích řízků, 500 g drůbežích jater, 200 g anglické slaniny, 1 červenou papriku, 1 zelenou papriku, 3 cibule, 2 nožičky oblíbené klobásy, 2 nožičky tenkých párků, olej, sůl, grilovací koření.

Maso a játra nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, anglickou slaninu na kostičky. Párky rozdělíme na menší kousky, kraje nakrojíme, jako když opékáme buřty, rozevřou se a na talíři to pěkně vypadá. Papriky nakrájíme na širší proužky, cibuli na čtvrtky nebo silnější kolečka. Všechno dáme na plech s vyšším okrajem, pokropíme olejem, osolíme, promícháme a posypeme grilovacím kořením. Upečeme doměkka. Podáváme s rýží nebo bramborami. Dobrou chuť!

Zaslal Petr Michálek z Olomouce (soutěžní recept č. 141)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 5.9, celkem 15 hlasů.

Petr Michálek

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


RodRostislav
2015-06-19 21:49
Nic ve zlém. Rád sleduji Vaše recepty. K tomuto mám ale připomínku:
Nevím, co by se stalo s těmi párky, klobásou a nakonec snad i s tou
slaninou, kdyby to mělo v horku "čekat", až se z kuřecích
řízků a jater stane poživatina. Myslím, že by se tohle mělo dělat
na etapy. Osmahnout papriku, pak pomocí slaniny péci to maso a játra a
teprve později tam dávat klobásu a později ty párky. Mrsknout to na
jeden plech, to by ty naříznuté opečené buřty zažívaly jiné
skupenství, než tu "rozevřenou růžičku", ne?
Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.