Hruškový štrúdl

Potřebujeme: 400 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, špetku soli, 1/2 kostky Hery, 1/2 kelímku smetany na šlehání 30% (100 ml).

Vypracujeme těsto a dáme ho do lednice odpočinout. Mezitím nastrouháme hrušky a rozdělíme je na 4 díly. Uděláme 4 menší štrúdly na šíři plechu. Vyválíme je, naplníme strouhanými hruškami, posypeme skořicí a cukrem a zabalíme. Na plechu vidličkou svrchu propícháme, aby měla kam odcházet pára. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca na 25-30 minut. Dobrou chuť!

Zaslala Vlasta Chomátová z Prahy (soutěžní recept č. 149)

 


Jak hodnotíte tento článek? (1 - nejhorší, 7 - nejlepší)

Hodnocení: 4.8, celkem 13 hlasů.

Vlasta Chomátová

Diskuse k článku

Vážení čtenáři, chcete-li se zapojit do diskuse, prosíme vás o dodržování slušného vystupování. Příspěvky, které budou obsahovat sprosté výrazy, smažeme.


Reklama
Reklama

Reklama

Vydává Futura a.s., Politických vězňů 9, 111 21 Praha 1.
Telefony - ústředna: 222 897 111, sekretariát: 222 897 256.
Email: internet@halonoviny.cz, ISSN 1210-1494.